dimecres, 23 de novembre del 2011

Preparació dictat: "Els mercats orientals"

Hola! Aquí teniu el dictat que vàrem fer l'altre dia. Recordau que el tornarem a fer per tal que aquesta vegada tothom pugui treure molt bona nota. Llegiu-lo i, si us fa falta, copiau-lo.
Per cert, us he posat una foto d'un basar d'Istanbul. Sabeu a quin país es troba aquesta ciutat?



Els basars són mercats públics immensos on la gent dels països orientals va a comprar. S'hi venen principalment peces de confecció, mobles i objectes manuals. Aquí el comprador no s'ha d'impacientar. No cal que miri el preu de l'etiqueta: sempre s'ha de regatejar, encara que sembli una pèrdua de temps. A vegades el descompte pot arribar al 50%. Un cop fet el tracte, el comprador ja no pot canviar el preu, és innegociable i es queda la mercaderia amb cara d'haver triomfat.

6 comentaris:

  1. Som na Constaança, i se la resposta: istanbul es troba a Turquia.

    ResponElimina
  2. Molt bé, Constança! I m'alegra que per fi hagis pogut trobar-nos! I ara recorda que Istanbul va en majúscula. Ja sé (jo sé) que ho saps... però t'ho record. Salut!

    ResponElimina
  3. Som n'Adrià, i la resposta és!! :




    Istanbul!

    ResponElimina
  4. Adrià! No has llegit els comentaris anteriors? Na Constança ha donat la resposta correcta: el país al qual pertany la ciutat d'Istanbul és Turquia! Ai! :-)
    De totes maneres, gràcies per haver fet el comentari. Ara ja sé que tu també visites el blog! Fins dilluns!

    ResponElimina
  5. Hola, sóm na Neus, jo tambè sabia la resposta. Mamare hi va anar a comprar una pipa d'aigua de record. Això és el Gran Basar de la capital Túrca. ;)

    ResponElimina
  6. Molt bé, Neus! Quina sort ta mare que hi ha estat de veres! Fins més tard! Salut!

    ResponElimina